Asbæk logo
EVA & ADELE
FRU FRU

20. august - 18. september 2004
EVA & ADELE: Mediaplastic No 10, The New York Times, 200 x 150 cm, olie på lærred.
WHEREEVER WE ARE IS MUSEUM lyder EVA & ADELE's motto. Deres særprægede androgyne look har gjort dem til velkendte og populære figurer i samtidskunsten – en slags levende ikoner.

Det tyske kunstnerpar – med de karakteristiske skaldede isser - skelner ikke mellem dagligliv og kunstnerisk arbejde. Hver eneste dag lægger de fuld make up og ifører sig pink kreationer, inden de bevæger sig ud i verden som omvandrende skulpturer.

EVA & ADELE arbejder ud fra devisen om, at alt hvad de gør er kunst. Deres produktion er baseret på idéen om en permanent udveksling med offentligheden, hvor de forsøger at skabe en symbiose imellem kunst og massekultur, offentligt og privat liv, han - og hunkøn!

I Galerie Asbæk viser EVA & ADELE værker fra serierne MEDIAPLASTIC, FUTURING COMPANY og nye oliemalerier på lærred. Udstillingen vil således fremhæve maleriets rolle i parrets alsidige produktion, som også omfatter talrige performances i forbindelse med kunstbegivenheder som Venedig Biennalen og Documenta.

Alle EVA & ADELEs værker er i en eller anden forstand centreret omkring fotografiske afbildninger af dem selv, som de transformerer i traditionelle kunstneriske udtryksformer som tegning, akvarel, oliemaleri.

MEDIAPLASTIC fokuserer på mediernes rolle i parrets kunst. Serien er baseret på fotos af EVA&ADELE bragt i magasiner og aviser rundt omkring i verden. Med deres opsigtsvækkende fremtræden bliver EVA & ADELE flittigt eksponeret, og de bruger helt bevidst medierne som en form for udstillingsrum. På den måde overskrides grænser mellem genrer, kunst og massekultur.

FUTURING COMPANY er udviklet på baggrund af "dagbogsbilleder" i form af selvportrætter/polaroid. Billederne er ekspressive gengivelser af parrets øjeblikkelige sindsstemninger. EVA & ADELE har med andre ord ikke en fortid eller historie, som vi ikke deler med dem. ART IS LIFE AND LIFE IS ART.

EVA & ADELEs homepage

EVA & ADELE-performances, shows


Dansk version English version

 
 Kunstnere
 Udstillinger
Tidligere udstillinger
 Info
 Udsmykninger


TOP