Asbæk logo
Malene Landgreen
BODY 2005

4. februar - 5. marts

Ved første øjekast ligner Malene Landgreens malerier tilfældige improvisationer på lærred, men snart fornemmer man, at de er mere end dét.

At værkerne bliver til i et rytmisk forløb med penslen, hvor hvert penselstrøg tillægges værdi.

Landgreens abstrakte formsprog er kogt ned til et minimum af virkemidler.

Det er farven og bevægelsen, som er i centrum. En enkelhed, der næsten kan virke provokerende.

Et karakteristisk træk ved Landgreens malemåde er den frie organiske streg og de kontrastfyldte farvesammensætninger, hvor farverne fungerer som en form for lyssætning i det rum, som lærredet er.
Nogle gange er der tale om temperamentsfulde strøg med en bred pensel. Andre gange poetiske eller legesyge forløb.

Man får fornemmelsen af, at der bliver stillet et spørgsmål og givet et svar på samme tid. Malene Landgreens malerier udtrykker et imponerende nærvær og en lyst til at være til stede dér, hvor man ikke ved, hvad næste øjeblik vil bringe.

BODY 2005 er ingen undtagelse. Her udfordres farvespektret i alle dets facetter, grænserne for banalitet, det skønne og det grimme.

Hvor maleriernes energiske sider før har været holdt i skak af velorganiserede, farvede felter, bryder hun i denne serie med det formelle. Malerierne samles stadig af en monokrom eller flerfarvet baggrund, der fungerer som en form for maleriets arkitektur, men præges nu af en større åbenhed og variation i farven.

I Landgreens nye værker er der således en spredning i udtrykket, flere elementer, som "stritter" og åbninger imod detaljeringer, som ikke tidligere har været at finde. Det er derfor sværere end nogensinde at se en klar metodik i hendes arbejder. Men som titlen på udstillingen antyder, er der mere krop – mere farve, lys, bevægelse og mindre kontrolleret form.

Udstillingen i Galerie Asbæk vil også bestå af en installation, hvor rummet sættes i spil. Landgreen arbejder ofte med udgangspunkt i specifikke rum. Hun har de senere år gjort sig bemærket med en lang række in situ værker – bl.a. til Henning Larsens nye Frederiksberg Gymnasium og DCA Gallery, New York, hvor hun udstillede sidste sommer.


Dansk version English version

 
 Kunstnere
 Udstillinger
Tidligere udstillinger
 Info
 Udsmykninger


TOP