Asbæk logo
PETER BONDE
I Know No "Work" as my Work
- Pissing in Pools, Shitting in Cans

13. april - 19. maj 2007

Efter sin roste soloudstilling på ARKEN er Peter Bonde nu atter aktuel med separatudstillingen I Know No "Work" As My Works – Pissing in Pools, Shitting in Cans i Galerie Asbæk.

Udover nye malerier viser Bonde enkelte bronzeskulpturer, der trods det klassiske materiale næppe vil frembringe associationer i retning af traditionel billedhuggerkunst, men derimod lede tanken hen på det særegne miks af pop, ironisk gestik og minimalisme, man kender fra hans malerier.

Som altid hos Bonde er det maleriet og dets udtrykspotentiale, der står i centrum. Selvom han gennem de sidste tre årtier har arbejdet med alt fra racerbiler – på Venedig Biennalen – til bræk, har han aldrig forladt maleriet, men bevaret en nysgerrig eksperimenterende holdning til mediet, der også gør, at han konstant afprøver "stilarter" og finder på nye måder at udvide maleriets felt.

Det sker blandt andet ved at integrere andre kunstneriske medier som eksempelvis video i lærrederne, så maleriets statiske flade bliver brudt af levende billeder. De senere år har han især arbejdet med hvad han kalder "modificerede billeder", der består af fotografiske tryk på lærred, som han maler videre på og i nogle tilfælde overmaler næsten fuldstændig.

Billedfragmenterne stammer hovedsalig fra snapshots af venner og kollegaer. Og ofte former værkerne sig som en slags dialog, hvor Bonde skriver kommentarer i billedet. Eller han parafraserer andres værker og forbryder sig på den måde mod kunstens dogme om originalitet – dog aldrig mere end at man utvivlsomt kan se, der er tale om Peter Bondes værk.

Med sin metode inviterer Bonde os indenfor i det univers, der er hans, men uden at det opleves som synderligt privat. Alt er så at sige trukket ud i overfladen. Der er ingen forskel på for – og baggrund. Ligesom hans kunstneriske forbilleder ikke søges fortrængt, men åbenhjertigt lægges frem i et ironisk gestikulerende spil – mellem venner.

Titlen på udstillingen i Galerie Asbæk indikerer, at der er skruet op for den lave stil. Men uanset hvilke grænser Bonde sætter sig for at afsøge, eller hvad han gør ved sine malerier, har de det med at unddrage sig hans hærgende og bevidst vulgære attituder og opnå en særegen skønhed – nærmest i trods.

Se flere billeder!


Dansk version English version

 
 Kunstnere
 Udstillinger
Tidligere udstillinger
 Info
 Udsmykninger


TOP