Asbæk logo
STEFAN MüLLER
NEW WORKS
5. maj – 10. juni 2006


U.T., filtpen, lak, akryl, schellak, kunstharpiks på stof, 140 x 140 cm, 2006

En særegen, skæv sensibilitet kendetegner Stefan Müllers på en gang sarte og prøvede malerier.

Værkernes kølige abstraktioner leder tanken hen på Colour Field painting, men har noget anarkistisk grænsesøgende over sig.

Separatudstillingen i Galerie Asbæk er Stefan Müllers første i Skandinavien. Her viser han 17 nye værker.

I sit maleri udforsker den tyske kunstner (f. 1971) en form for "lav" formalisme. Der er ikke noget ophøjet over hans arbejder. Han bruger alternative materialer som blegemiddel, refleksbånd og sprit marker. Alligevel rummer værkerne en enkel og ren æstetik.

Flere af dem består af store tomme områder, som her og der bliver brudt af en geometrisk form kradset ind i overfladen eksempelvis med en sprit marker - eller han bruger blegemiddel, så der opstår let vibrerende former i billedets flade.

Müller arbejder både på stof og lærred. Nogle gange er der tale om stof i flere lag og farver, hvor det øverste lag visse steder er perforeret, så der skabes små huller ind til bagsiden. Resultatet kan minde om konfetti, der daler - men udstråler også en sårbarhed i kraft af sit gennemhullede udtryk.

I modsætning til den gruppe af yngre tyske kunstnere, der går under betegnelsen "Leipziger-skolen", og som maler figurativt i traditionen fra socialrealismen og Sovjetisk kunst - repræsenterer Stefan Müller en anden tendens i tysk og international nutidskunst.

I 2004 var han med på udstillingen "Formalismus. Moderne Kunst, heute" i Kunstverein Hamburg sammen med bl.a. Martin Boyce, Michael Krebber og Sergej Jensen. De har det tilfælles, at de arbejder med formelle problemstillinger i deres værker - såsom æstetikkens rolle og værdi i dagens kunst.

Stefan Müller er uddannet fra Städelschule i Frankfurt a.M. (1996-2001). Udover billedkunst laver han musik og har i mange år bl.a. spillet sammen med maler-kollegaen Sergej Jensen i bandet "Sud".

Se et udvalg af billederne her!

Dansk version English version

 
 Kunstnere
 Udstillinger
Tidligere udstillinger
 Info
 Udsmykninger


TOP