Asbæk logo
Eva Koch
23. februar - 24. marts 2007
"Red Poppies", 2006, videoinstallation, 1:08 min.
Røde valmuer i en kornmark vil bølge i vinduerne ud mod Bredgade, når Eva Koch præsenterer sine seneste videoværker i Galerie Asbæk, der som altid tager fat om livets store temaer i et enkelt billedsprog.

Står man indenfor i galleriet høres lyden af vinden, summende insekter og fuglesang. Det er næsten for smukt. Men skønheden bliver brudt. Kortsluttet af en ildevarslende lyd og et rødt chok. "Red Poppies" er blandt de otte installationer, der vises på den omfattende udstilling i Galerie Asbæk.

Det store centrale værk "Evergreen", gennemspiller et tema om ondskab og social udelukkelse. Iscenesat på Færøernes på en gang, både smukke og barske landskab.

Videoen foretager en kontinuerlig panorering fra havet mod kysten, hen over land. Der er lyden af det store hav, fuglesang, råbende børn og lyden af et barn, som løber væk. Det panoramiske 360° vue indkredser i et enkelt cirkelslag en situation de fleste kender fra barndommen, men som mere uudtalt, måske, udspiller sig mellem mennesker gennem hele livet.

"Evergreen", 2006, videoinstallation, 2:33 min.
Også værket "TUG" er optaget på Færøerne og er et næsten ubevægeligt billede af en tovtræknings konkurrence mellem børn, der hiver i hver sin retning. Placeret i landskabet med det grønne fjeld som et vældigt bagtæppe for "dramaet", der aldrig bliver forløst.

Et levende billede af den romerske fontæne Il Facchino var i december måneds nattemørke installeret på D'Angleterres facade, ledsaget af lyden af stille rindende vand. Nu kan den evige vandstrøm høres indendørs og i fuldkommen dagslys som et poetisk billede på tidens gang – afmonteret sin oprindelige lokalitet: Via Lata i Rom.

"Il Facchino", 2006, videoinstallation
Eva Koch er en markant skikkelse i dansk samtidskunst. I 2005 udstillede hun på Venedig Biennalen i Den Danske Pavillon. Her viste hun videoinstallationen "Approach", der med udgangspunkt i kommunikations problematikken lader beskueren stå mellem det talte og det tegnede sprog.

Koch har en stor international udstillingsaktivitet med bl.a. soloudstillinger på Göteborg Kunstmuseum, Sverige og TATE St. Ives i Storbritannien. Herhjemme har hun netop vist videoinstallationen "Confer" på Grønningen, Charlottenborg.

Dansk version English version

 
 Kunstnere
 Udstillinger
Tidligere udstillinger
 Info
 Udsmykninger


TOP