Asbæk logo
Peter Bonde
wake up the sun is in your face

13. maj - 5. juni 2004
"Sweet unique Pete feat", 160 x 130 cm., olie på print, 2004
Efter det internationale udstillingsprojekt HEADLESS TOUR 2003, er Peter Bonde atter aktuel herhjemme med separatudstillingen wake up the sun is in your face.

Bonde har til udstillingen i Galerie Asbæk produceret et stort antal nye malerier - "modificerede billeder", som han kalder dem.

De fremstår som modificeringer af allerede eksisterende fotografiske motiver printet med ink-jet på lærred, som Bonde maler (hærgende) videre på med oliemaling, der får lov at løbe, eller som påføres lærredet med hans karakteristiske, utvungne penselbevægelser.

Det er malerier, der er på vej til at blive noget andet for øjnene af én – handlingsprægede værker, som til trods for deres power fremstår påfaldende underspillede og med en paradoksal skønhed midt i deres udtalte anti-kunst-holdning.

[IMG 388 RIGHTIMG[M alerierne er i vanlig Peter Bonde-stil installeret i bevidst opposition til traditionen. Værkerne er "pillet ned" fra væggene og placeret på en stor trækonstruktion, så de opleves som en installation i rummet, der ikke alene skaber en overraskende effekt, men tillige genererer en arkitektonisk passage i galleriets udstillingsrum.

Koblingen mellem maleri og installation har Bonde arbejdet med i en lang række udstillinger – bl.a. i The Table, 2002, som blev vist i Galerie Asbæk og Institute of Visual Arts i Milwaukee, USA.
Som titlen antyder var udstillingens omdrejningspunkt et kæmpemæssigt bord, hvor Bondes malerier var placeret frem for at hænge på væggene.

wake up the sun is in your face er mindre stringent i sit koncept. Den former sig som en bydende gestus, der tvinger beskueren til at vågne op – en energisk visuel aktion, som man uundgåeligt involveres i.

Installation view "wake up the sun is in your face", Galerie Asbæk, 2004
Udover den arkitektoniske installation består udstillingen af en række fascinerende "artist's books", hvoraf flere er såkaldte pop-up-bøger, samt 2 skulpturer - en vældig oppustelig skulptur, I am affraid of the Americans og skulpturen Ice Box (Igloo Marine 72), der er blevet videreudviklet siden 1999, da Bonde viste den første gang på Venedig Biennalen.
installation view "wake up the sun is in your face", 2004
I efteråret vises wake up the sun is in your face i Galerie Schuster, Frankfurt a.M.


Dansk version English version

 
 Kunstnere
 Udstillinger
Tidligere udstillinger
 Info
 Udsmykninger


TOP