Asbæk logo
Bent Holstein
BAHA MAR
11. oktober – 10. november 2007


Se billeder fra udstillingen her!

"Cayo Rosa", 2007, olie på lærred.

Titlen på Bent Holsteins udstilling betyder "det lave hav" og refererer til den Mexicanske Golf og det ligeledes lavvandede Caribiske Hav. Gennem de sidste 10 år har det specielle lys og de perlemorsagtige farvetoner man møder i disse maritime landskaber tjent som inspiration for Holstein.

Vandets krystallinske klarhed og tidevandets bevægelser frem og tilbage. Oplevelsen af at sejle langt ud på havet, kunne træde ud af båden og gå omkring i vand til knæene langt fra land.

Hos Asbæk viser Bent Holstein nye malerier fra det lave hav. Værkernes titler er stednavne hentet fra de lande og områder i Nord- og Mellemamerika, han har besøgt på sine årlige rejser: Bahamas, Honduras, Belize, Florida Keys i USA og Yucatán i Mexico.

Holstein fotograferer og laver skitser på rejserne. Malerierne bliver først til, når han er tilbage i atelieret i København. Han arbejder med tørpigment iblandet marmorstøv for at omsætte det særlige spil mellem himmel og hav, som skaber en farveintens "perlemorskuppel" over det lave hav. Her er farver som chokoladebrun, lakserød og avocadogrøn naturlige, med en sanselighed, der forekommer eksotisk på nordlige breddegrader, hvor gråtoner er mere gennemgående.

"Lemon & Grey", 2007, olie på lærred, 160 x 100 cm.
Men det er ikke bare skønheden, der optager Holstein. Også farerne er til stede i form af ufremkommelige laguner med tæt mangrove, hvor selv de mest stedkendte kan miste orienteringen eller ende i en krokodilles gab.

Et andet faretruende perspektiv i værkerne er også disse lavvandede naturområders udsathed og den økologiske katastrofe, der lurer forude med stigende vandstand i verdenshavene og mere ekstreme orkaner. På den baggrund får de paradisiske motiver en fatal undertone.

Bent Holsteins seneste separatudstilling i galleriet var i 2001, men i den mellemliggende periode har aktiviteten ikke været mindre end sædvanlig med adskillige soloudstillinger bl.a. i Paris – og New York, hvor Asbæk i 2005 præsenterede værker af Holstein på det danske projektgalleri DCA Gallery.

I foråret udstillede han på Guan Shanyue Art Museum i Shenzhen, Kina. Værkerne blev efterfølgende vist i B&O's showroom i Hong Kong, hvor Holsteins malerier fra det lave hav vandt genklang hos samlere og publikum i den kinesiske metropol.

Dansk version English version

 
 Kunstnere
 Udstillinger
Tidligere udstillinger
 Info
 Udsmykninger


TOP