Asbæk logo

Cathrine Raben Davidsen
Martin Asbæk Projects
Tilknyttet Martin Asbæk Projects www.maprojects.dk

Født 1972 i København.

2003 - 2000 cand.phil. Teori og formidling, Det Kgl. Danske Kunstakademi
2000 - 1996 Det Kgl. Danske Kunstakademi
1996 - 1995 De Vrije Academie voor Beeldende Kunst, Den Haag, Nederlandene
1991 - 1994 Instituto d'Arte, Lorenzo de Medici, Firenze, Italien


"Negress: A Study for Olympia", 100 x 80 cm., olie/spray på lærred, 2004
Velkendte motiver fra kunsthistorien bliver fortolket i Cathrine Raben Davidsens traditionsbevidste værker, der former sig som en fascinerende dialog imellem fortid og nutid.

Klassiske motiver og genrer som Lucretia-figuren og det traditionelle stilleben danner basis for Raben Davidsens forunderlige "samplinger", som også viser spor efter mere alternativt billedmateriale såsom snapshots, modetegninger, National Geographic.

Som en DJ blander Raben Davidsen klassikerne med moderne formsprogselementer, hvilket bl.a. viser sig i hendes farvevalg, der ofte inkluderer neonfarver: pink, skrigende orange, hidsig grøn.

Værkerne, der opstår er således resultater af en oversættelsesproces, hvor hun afkoder klassikerne på ny. Raben Davidsen forsøger at overvinde den historiske distance og aktualisere billedernes indhold. Hun undersøger motiverne med friske øjne, og i denne proces giver hun kanoniserede værker lidt af den aura tilbage, som de har mistet gennem utallige reproduktioner på tændstikæsker, T-shirts, plakater.

Grundstemningen i Cathrine Raben Davidsens malerier og tegninger er melankolsk og urovækkende, men virker sært dragende på betragteren. Værkerne har noget mystisk over sig, som både kan tilskrives figurernes ofte lidt udflydende karakter og let forvredne positurer, men også det faktum, at man i værkerne genkender berømte forlæg – og så alligevel ikke.
Raben Davidsens moderne fortolkninger fremstår på én gang velkendte og fremmede. De balancerer imellem før og nu - i et særligt blandingsforhold, der er helt hendes eget.

Hør interview med Cathrine Raben Davidsen


Dansk version English version

 
 Kunstnere
 Udstillinger
 Info
 Udsmykninger


TOP