Om Eva Koch
Video, skulptur

Uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, 1985 – 92, og Facultad de Bellas Artes, Barcelona, Spanien 1989 - 90.

Eva Kochs værker fordeler sig næsten ligeligt mellem udstillingen og udsmykningen i et ubrudt forløb. Hun har lavet permanente udsmykninger og installationer hvor værkets tema, det konkrete rum og betragterens oplevelse er samlet i en helhed.

Eva Koch blev sammen med fire andre videokunstnere udvalgt til at repræsentere Danmark ved Venedig Biennalen i 2005. Eva Koch udstillede videoinstallationen APPROACH.

Kochs videoinstallation VILLAR er en personlig beretning om hendes mor Christobalina, der blev skilt fra sin famlie under den spanske borgerkrig. Værket er udformet som et video projekt i to dele, der både omfatter en interaktiv installation til 6 projektioner og en interaktiv dokumentarisk DVD. Installationen er bl.a. blevet vist i X-rummet på Statens Museum for Kunst og på den 50. Biennale i Venedig 2003.
Villar

I to nybyggede karreer i Sickla Udde, Stockholm, 2003 har Koch skabt to udendørs videoprojektioner, som kan ses fra skumring til solopgang.
Sickla

Blandt Eva Kochs arbejder finder man også en kæmpemæssig jordskultur i Esbjerg, som er udført i samarbejde med landskabsarkitekt Steen Høyer 1993 – 2001.
Jordskulpturen