Asbæk logo
Konkrete Billeder
7. maj - 5. juni 2010
De mange værker på udstillingen dækker en produktion på næsten 40 år. Primært illustreret igennem en række konkrete værker. Konkrete i dobbelt forstand. I deres skarpe og geometriske formsprog. Men også i forhold til de konkrete parametre, der ligger bag hver figur. Lidt firkantet kan man sige, at Thorbjørn Lausten har opfundet en ”kunstgenerator” man fodrer med fakta, der så materialiserer sig i et æstetik udtryk. Men der ligger så meget mere bag.

Thorbjørn Lausten har altid søgt at bygge en bro imellem det naturvidenskabelige og kunsten. En dialog imellem noget faktuelt målbart, formuleret i et visuelt udtryk. Sekvenser, koordinater, temperaturer og anden konkret data bliver til farver, mønstre og figurer.

Umiddelbart oplever man Thorbjørn Laustens fantastiske fornemmelse for form og farve som pålydende konstruktioner. Men gør man sig den ulejlighed at se lidt nærmere, kan man ikke undgå at blive draget ind i den logik maleriet rummer. Man fornemmer de refererer til noget større. Nemlig hele den målbare virkelighed vi er så afhængige af i vores globale kommunikation. Konkretiseret og visualiseret igennem Thorbjørns metodiske arbejde.

Vi håber meget at se jer til en enestående udstilling med en af Danmarks store men desværre alt for hemmelige kunstnere. En fantastisk tænker og æstet. Der konsekvent har formået at forene de to kræfter igennem mere end 40 års virke og uden at gå på kompromis.


Mange venlige hilsner
Patricia og Jacob AsbækLigenævner, 1976
Foto: Bent RybergLæs mere om Thorbjørn Lausten her


Dansk version English version

 
 Kunstnere
 Udstillinger
Tidligere udstillinger
 Info
 Udsmykninger


TOP