Asbæk logo
En Hæk er en Lanse / A Hedge is a Lance


28. oktober - 19. november 2011
 

Søren Dahlgaard har i en årrække arbejdet med sin Dejkriger performance figur, hvorigennem han diskuterer malerteknik, maleriets historie og kampen om at lave et mesterværk. Det er ikke uden humor og selvironi, når han går i krig med maling, hæk og lærred, men hans kommentar til kunsthistorien og livet er seriøs, orginal og underholdende.

Udstillingen En Hæk er en Lanse præsenterer tre forskellige serier af Søren Dahlgaard. I det første rum vises en række helt nye malerier skabt i Øregaard Museums park i slutningen af september. Her var Søren Dahlgaard iført en dragt af hæk og græs - hækkrigeren - og løb mod tre store lærreder med en to meter lang hækplante under armen som sin pensel.

I det andet rum udstilles for første gang foto-serien fra Dahlgaards landskabsmaleri performance på Louisiana Museum (2008).

I det sidste rum vises hele portrætmaleri fotoserien (2007-2011), som udelukkende er produceret ved performance festivaler rundt om i verden (Brasilien, Polen, Kina, Island, USA).

Søren Dahlgaard er uddannet fra Slade School of Art London og hans kunstpraksis udspringer fra 1960'ernes konceptkunst og landart. Han har tidligere udstillet på bl.a. Statens Museum for Kunst, PS1 MoMA NYC, Singapore Biennalen.


Dansk version English version

 
 Kunstnere
 Udstillinger
Tidligere udstillinger
 Info
 Udsmykninger


TOP